TEMEL İLKELERI YANGıN KAPıSı

Temel İlkeleri yangın kapısı

Temel İlkeleri yangın kapısı

Blog Article

Yangın merdiveni kapısı kullanımında özen edilmesi müstelzim uzuv kapının kapalı tutulmasıdır. Hem teamüllevinin yitirilmemesi kucakin hem de merdivenin sadece amacı midein kullanılabilmesi için bu unsura ilgi edilmelidir.

Kaçış yolları, bir örgünın rastgele bir noktasından belde seviyesindeki caddeye kadar olan devamlı ve engellenmemiş yolun topu topudır. Kaçış yolları kapsamına;

Örneğin yangın merdivenleri koridorların böylece mevcut yangın çıkış baplarıyla konfederetir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi mecburi bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin prodüksiyonı yasalarla zorunlu kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine demetlı temelı kurallarla kurulmaktadır.

Lazım bayilerimiz gerekse elden kabala satış olarak dunda vaziyet saha illere iş vermekteyiz.

kaynağı değteamültir]

Yangın esnasında güvenliğin sağlanması ve yönlü şekilde tahliyenin gerçekleşmesi bağırsakin kullanılan baplara yangın merdiven bapsı denilmektedir. Bu baplar çeşitli özellikleri sayesinde yangından etkilenmez. Dumana karşı sızdırmazlık sağlayıcı ve alevden etkilenmeyen baplar emin şekilde binanın vazgeçme edilmesine olanak tanır.

Camlı yangın kapıları yahut ürkü barlı yangın bapları öbür yangın kapısı türleri arasındadır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve özen etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Duman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları çevresı ile yangın simultane insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Müstacel çıkış kapısı adı ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biriyi strüktürda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Duman sızdırmaz özelliğe mevla olmaları çevresı ile yangın simultane insanların esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Müstacel çıkış bapsı ismi ile bile aşina bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birgeniş dokumada bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Yangın merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en az yarısının doğrudan yapı dışına Yangın Merdiveni Kapısı açılması gerekir.

Yapı çıkışlarında kullanılan kapılar medarımaişetlevi nedeniyle farklı malzemelerden üretildiği dâhilin ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu dâhileride çevrilmiş kalabilir.

Projeye en tatminkâr Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek dışarı sevap haydi haydi açılan ve cıvıl cıvıl grupların esenlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde Yangın Çıkış Kapısı belirtilmektedir.

Yangın merdivenlerinin kifayetli oylumluliğe ve tavan yüksekliğine malik olması önemlidir. Genellikle, bir yangın merdiveni en azca 120 cm kadar olmalıdır. Merdivenlerin basamakları ve platformları Yangın Çıkış Kapısı da tatminkâr boyutlarda olmalıdır.

Report this page